Jaké náramky se hodí na jakou příležitost a jak je nosit?

Náramky šňůrkové srdce a kruh s korálky

Náramky patří mezi jedny z nejstarších šperků na světě. A nikdy nebyly jen otázkou ozdoby. Měly hluboký význam. Vyjadřují identitu, styl či příslušnost ke skupině. Dnes je na výběr tolik materiálů a stylů, že doslova nevíme, po kterém sáhnout dříve. A skvělé je, že každý den můžete nosit úplně jiný styl. 

Na Bangles najdete mnoho stylů náramků z mnoha praktických a odolných materiálů. Pokud je pro nás totiž něco u šperků důležité, je to praktičnost a vzhled. Žádné kompromisy nepřichází v úvahu. Pokud byste se měla o náramek bát při každém dešti nebo mytí rukou, říkáme ne. O šperky je nutné se starat, ale rozhodně byste se o ně neměla přehnaně bát při běžném nošení. 

Náramky jsou odrazem vaší osobnosti, a proto jejich výběr nechte především na pocitech a intuici. To se vyplácí nejvíce. Jaké náramky jsou podle nás skvělou volbou? 

Šňůrkové

Jsou téměř nezničitelné a hodí se pro každého. Ať už jimi doplníte sbírku, kterou nosíte na zápěstí, nebo ho vezmete jen tak samostatně, je jen na vás. Na kráse a důležitosti mu to neubere. Můžete navíc vybírat z nepřeberného množství přívěsků, barev a typů. Pro milovníky přírodních materiálů jsou skvělé ty s perlami, pro blízkou kamarádku zase kopretina a pro přítelkyni třeba srdce. 

šňůrkové náramky nekonečno, křížek a srdce

Kruhové (Bangles)

Kovové kruhy byly velkým hitem v devadesátých letech. Komu necinkalo zápěstí, nebyl v kurzu. Kovové náramky typu bangle jsou stálicí v mnoha podobách. Vypadají skvěle samostatně i s hodinkami. Takže žádné divoké cinkání nehrozí. Jsou navíc mimořádně sofistikované a zalíbí se i hodně náročným. Ty z chirurgické oceli navíc můžete i namočit a nehrozí, že se poškodí či změní barvu. 

Náramky Shine ocelové kruhové

Řetízkové

Asi nejoblíbenější typ náramku. Řetízek je nejčastějším náramkem, jaký na zápěstích uvidíte. Je to velmi sentimentální kousek, který většinou nosíme jako upomínku důležitých životních milníků a většinou je dostáváme darem. Řetízkové náramky z Bangles si ale klidně pořiďte jen tak pro radost. Není třeba čekat, až vám někdo udělá radost, jděte do toho tady a teď.

řetízkové náramky puls srdeční tep_1

 

Korálkové 

Náramky z korálků vyvolávají silné pocity nostalgie. Na korálcích je něco fascinujícího, hravého a poutavého. My korálkové náramky milujeme z mnoha důvodů. Prvním z důvodů je ten, že stačí jeden a udělá velkou parádu. Ten další je, že korálky mohou být z různých materiálů, třeba přírodních kamenů a perel, jimiž můžete vyjádřit mnohé. Různé polodrahokamy vám dodají jinou energii, stejně tak perly. Prostě můžete volit náramek z korálků přesně na tělo. A navíc je můžete vzít do divadla či jiné společenské akce. Spolu s perlovým mohou tvořit originální set.

korálkový náramek s přívěskem křížku stříbrným

 Objevit další náramky